3 tips voor meer opname uit gras

15 augustus 2024

Als veehouder wil je het maximale uit je grasland halen, want meer melk uit gras betekent meer rendement voor je bedrijf. Het verbeteren van de opname, smakelijkheid en voederwaarde van je gras kan direct bijdragen aan een hogere melkproductie. Hieronder delen we drie tips om meer opname uit gras te halen.

Tip 1: kies voor smakelijk gras

De basis voor een hoge melkproductie begint bij smakelijk gras. Door te kiezen voor een geschikt graszaadmengsel, zorg je ervoor dat je koeien graag en veel eten. Let daarnaast op de ideale inschaar- en maaihoogte om de kwaliteit van het gras te behouden. Pas drijfmest zorgvuldig toe om verontreiniging van het gras te voorkomen. Hoe smakelijker het gras, hoe meer je koeien zullen eten, wat direct bijdraagt aan een hogere melkproductie.

Tip 2: verhoog de voederwaarde van je grasland

Een grasland met een hoge voederwaarde levert meer melk op. Dit begint bij goed graslandbeheer, zoals het eggen om onkruid te bestrijden, het kiezen van het juiste maaimoment en het zorgen voor voldoende bemesting met stikstof en kali. Een hogere voederwaarde betekent beter gevoed vee en uiteindelijk meer melk uit gras.

Tip 3: zorg voor een uitstekend inkuilmanagement

Een goed inkuilmanagement is cruciaal om de voederwaarde van je gras te behouden. Rijd het gras goed aan en houd de voersnelheid hoog om broei te voorkomen. Dit helpt je de voedingswaarde en smakelijkheid van het gras te behouden, wat essentieel is voor een hoge voeropname en dus voor een hogere melkproductie.

Nieuw: DairyGrass® Opname Tetra Excellent

Om deze tips optimaal toe te passen, introduceren we DairyGrass® Opname Tetra Excellent, het graszaadmengsel dat speciaal is ontwikkeld om meer melk uit gras te halen. Dit mengsel bevat 35% tetraploïd Engels raaigras, dat bekend staat om zijn uitstekende smakelijkheid, hoge voederwaarde en wintervastheid. DairyGrass® Opname Tetra Excellent zorgt ervoor dat je grasland het hele seizoen door presteert, zelfs onder minder gunstige omstandigheden.

Waarom kiezen voor DairyGrass® Opname Tetra Excellent?

Tetraploïde grassen staan bekend om hun uitstekende eigenschappen, waaronder een sterke wintervastheid, snelle (her)groei en hoge roestresistentie. DairyGrass® Opname Tetra Excellent combineert deze voordelen met een iets opener zode, wat zorgt voor een betere opname en smakelijkheid door je vee. Hoewel de openere groeiwijze onder minder gunstige omstandigheden iets sneller tot vertrapping kan leiden, is dit zorgvuldig meegenomen in de samenstelling. Hierdoor ben je verzekerd van een robuust en duurzaam graszaadmengsel dat onder verschillende omstandigheden presteert.

Profiteer nu van ons introductieaanbod!

Om de lancering van DairyGrass® Opname Tetra Excellent te vieren, hebben we een speciale actie voor je:

  • Bij aankoop van 210 kg (14 zakken) of meer in één levering ontvang je één zak gratis.
  • De actie geldt voor één gratis zak van 15 kg per eindverbruiker per adres.
  • Wees er snel bij! Deze aanbieding is geldig tot 15 oktober of zolang de voorraad strekt.
  • De actie is exclusief voor DairyGrass® Opname Tetra Excellent.

Advies op maat

Onze adviseurs staan klaar om jou te ondersteunen bij het kiezen van het juiste graszaadmengsel en gaan graag samen met  jou de wei in om je strategie te bepalen. Neem contact op met de Agrifirm-adviseur in jouw regio of bel onze klantenservice regio Noord T 088 488 29 70 of regio Zuid T 088 488 29 72 voor meer informatie.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen